... ... Good Food Recipe Lapte de bou (și alte rețete năstrușnice) - Good Food Recipe
Search
Monday 20 August 2018
  • :
  • :

Lapte de bou (și alte rețete năstrușnice)

loading...

Două rețete năstrușnice mi-au încântat copilăria și mi-au pus la grea încercata judecata și cunoștințele mele despre natură și despre rosturile ființelor vii.

Lapte de bou

Lapte de bou

Mama, în bucătăria ei de la bloc, cu mobilă nouă și aragaz, pregătea LAPTE-DE-PASĂRE – dulce prețios care-și avea corespondentul în „illes-flotantes” din gastronomia franceză. Bunica, indiferent de anotimp, pregătea… LAPTE-DE-BOU. Ni-l aducea fierbinte, în strachină de lut, cu bucăți de mămăligă rece din ajun, dând fiecăruia dintre nepoți câte o linguroaie de lemn, ca să avem cu ce-l duce la gură. Laptele de bou din copilărie are și el o rețetă.

Ai trebuință de: 4 căni de semințe de dovleac, decojite, un litru de lapte, sare.

Cum se procedează: Laptele se fierbe la foc mic. Semințele se prăjesc la cuptor și după aceea se macină până se face o făină fină. Această făină se adaugă în laptele clocotit. Se trage de pe foc, se amestecă până se obține o pastă groasă, se adaugă sare și se mai trece vasul pe aragaz sau pe plită, la foc mic, pentru încă 10 minute, învârtind întruna cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

Se poate mânca cu mămăligă rece sau caldă. Cui îi place, poate adăuga deasupra două-trei linguri de dulceață, transformându-l într-un desert simplu și delicios.

loading...Leave a Reply