... ... Good Food Recipe RETETA CALTABOSI DE CRACIUN. Trei modalităţi simple - Good Food Recipe
Search
Tuesday 21 August 2018
  • :
  • :

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN. Trei modalităţi simple

loading...

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN. Caltaboşii sunt preparate tradiţionale ce nu lipsesc de pe masa românilor în perioada Sărbătorilor de iarnă. Mai jos puteţi regăsi trei variante simple de a prepara caltaboşii.

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN. Trei modalităţi simple

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN. Reţetă Caltaboşi – varianata 1

Ingrediente RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

● 1 maţ gros de porc
● ½ kilogram de carne amestec
● 1 ceşcuţă de orez
● 1 lingură griş
● 1 ceapă tocată mărunt
●1 morcov ras
● 10 stafide
● 1 foaie dafin
● 1 lamaie
● piper
● cimbru

Mod de preparare RETETA CALTABOSI DE CRACIUN
Pentru început amestecul de carne se ia şi se bagă în maşina de tocat, apoi, în compoziţie se adaugă ceapa, o linguriţă de sare, una de piper şi una de cimbru, stafidele ,morcovul ras şi orezul, care a fost spălat bine în prealabil.

Vezi alta reteta Caltabosi de casa

Se curăţă bine maţul de porc, se spală şi se umple cu amestecul de carne. Se leagă la capete şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri. Se adaugă 1 foaie de dafin, lămâia tăiată felii, o rămurică de cimbru şi 2-3 stafide. Se lasă pe la foc mic timp de o oră. Apoi, se ia de pe foc şi se poate mânca cald.

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN – varianta 2

Ingrediente RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

● organe de porc
● o limbă
● 2.5 kuligrame de orez
● 12 cepe mici, cât mingile de ping-pong
● 2 linguri piper
● 1 lingură boia
● o mână de sare mare
● 2 linguri cimbru uscat
● 9 linguri pline de untură de porc

Uite cum se prepara Carnatii de casa italieni

Mod de preparare RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

Se pun organele de porc la fiert cu multă apă. Când au fiert, organele se scot din oală, mai puţin limba care se mai lasă la foc mic timp de 20 de minute. Între timp, în 4 linguri de untură topită se prăjeşte orezul. Veţi şti că orezul s-a prăjit în momentul în care atuci când prindeţi câteva boabe cu degetele şi le simtiţi aspre precum pietricelele.

Adăugaţi supa fierbinte de la organe peste orez, fără limbă, cât să treacă cu 2 degete peste el şi se dă în două-trei clocote scurte, timp în care se învârte bine. Apoi, se ia de pe foc şi se lasă la loc rece, nu în frigider, ci pe balcon. După jumatate de ora compoziţia se verifică orezul, acesta trebuie să fie fiert, iar dacă este uscat mai adăugaţi supă fierbinte.
După ce şi organele se răcesc puţin se taie bucăţi mari şi se bagă la maşina de tocat. Tocaţi şi cepele mărunt şi se prăjesc în restul de untură.

Sigur vrei sa vezi si Muschi de porc cu vin si sos de ierburi

Peste organele tocate se pune orezul şi ceapa prăjită cu tot cu untură şi apoi condimentele. Toate ingredientele se amestecă până se omogenizează şi apoi la final se adaugă sarea şi piperul după gust şi se amestecă din nou.
Amestecul se pune în intestinul subţire ca şi cum am face cârnaţi. Poate fi folosită o maşină te tocat cu tub, pentru formarea cârnaţilor.

Caltaboşii obţinuţi se pun în restul de supă fierbinte de pe organe şi se fierb pe rând 10 minute, dar fără să clocotească supa. Apoi, se scot din supă şi se lasă la răcit. Caltaboşii pot fi serviţi reci sau prăjiţi.

RETETA CALTABOSI DE CRACIUN – reţeta 3

Ingrediente RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

● 2 kilograme de organe de porc (plămâni, ficat, inima, rinichi)
● 400 de grame de carne grasă de porc (fleică)
● 200 grame de orez
● maţe de porc
● cimbru crenguţe şi măcinat
● sare şi piper după gust
● ulei pentru prăjit

Mod de preparare RETETA CALTABOSI DE CRACIUN

Organele se taie pe lung şi în jumătate de cu seara şi se lasă în apă rece, pentru a ieşi orice urmă de miros neplăcut. A doua zi organele se pun la fiert, cu câteva crenguţe de cimbru, în apa cu sare. Separat se mai fierbe bucata de carne şi orezul. După ce organele au fiert pe jumătate, se scoate cimbru şi se lasă la fiert în continuare. Se spumează des apa în care fierb organele.

Uite o reteta interesanta: PORK CARNITAS – reteta mexicana

Când sunt fierte, se scot din apă şi se taie măraunt, apoi se dau prin maşina de tocat, împreună cu bucata de carne grasă, care a fost fiartă separat. Se păstrează apa de la carne, ea fiind foarte importantă pentru a se lega compoziţia.

Apoi, se taie ceapa, cu cât mai mărunt, cu atât mai bine, şi se prăjeşte în ulei suficient cât să o acopere. Ceapa călită şi orezul fiert se pune peste carnea tocată şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă 3-4 polonice de apă în care a fiert carnea grasă. Compoziţia trebuie să fie foarte bine omogenizată, ca o pastă. Daca nu se leagă, se mai adaugă apă de la carne.

Iti lasa gura apa Muschi de porc imbracat in bacon

Când compoziţia este una omogenă, se trage maţul de porc pe pâlnia specială de la maşina de tocat carne şi se începe procedura de umplere a caltaboşilor. Aceştia se leagă la capete, se înţeapă din loc în loc cu o scobitoare şi se fierb 10 minute în apă cu sare.

După, se scot şi se lasă la răcit şi se pot mânca.

sursa

loading...Leave a Reply