... ... Good Food Recipe SARMALE CU PĂSAT - Good Food Recipe
Search
Monday 24 September 2018
  • :
  • :

SARMALE CU PĂSAT

loading...

Pasatul – ori crupele de papusoi – sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie.

SARMALE CU PĂSAT

SARMALE CU PĂSAT

Pasatul – un sfert de kil, sa zicem – il speli in apa rece si-l pui pe foc, cu apa cat sa acopere crupele.

Cand vezi ca s-au umflat si au absorbit apa, le pui intr-o strachina mai mare, adaugandu-le sare, piper macinat, doua-trei liguri cu bulion sau o jumatate de suc de rosii un pic mai gros, jumarile si ceapa prajite, o legatura de patrunjel verde si una de marar, tocate bine, putin cimbru, un ou (frunzele de vita, abia culese din perdeaua de vie ce imprejmuia casa, bunica le oparea cu putin bors, timp in care mie tare-mi placea sa vad cum isi schimba frunza culoarea…).

Pe cate o frunza cu vita-de-vie pui o lingura de umplutura intr-un capat (ori cat ti se pare ca e nevoie, de e frunza mai mare ori mai mica), o rulezi, o potrivesti la capete sa nu se desfaca, si tot asa pana gatesti si foile, si umplutura.

Se pun sarmalele astea la fiert intr-o cratita, intre frunze de vita, turnand deasupra un sos mai subtirel facut din apa, vin, untdelemn, bulion, sare si cimbru. Iar la masa se aduc cu smantana groasa si un pahar cu vin de butuc, asa, cam cum se face la tara, mai rosu ori mai alb, cum a fost sa fie strugurele din vie.

loading...Leave a Reply