... ... Good Food Recipe Tort de clătite cu budincă şi piersici - Good Food Recipe
Search
Monday 24 September 2018
 • :
 • :

Tort de clătite cu budincă şi piersici

loading...

Pentru un aspect diferit şi atrăgător noi am folosit cacao pentru aluatul de clătite. Nu este însă musai să faceţi ca noi. Acest tort de clătite cu budincă şi piersici este foarte simplu de preparat, iar dacă vrei, îţi poţi lăsa liberă imaginaţia.

Tort de clătite cu budincă şi piersici

Tort de clătite cu budincă şi piersici

Tort de clătite cu budincă şi piersici – Ingrediente

 • Pentru clătite
  3 ouă
  500 ml lapte
  1 praf de sare
  30 g cacao
  300 g făină
  ulei pentru prăjit
 • Pentru crema de brânză
  250 g brânză de vaci
  1 linguriţă zahăr vanilat
  100 g zahăr pudră
  200 ml frişcă
  200 g piersici din compot
 • Pentru crema de budincă
  2 plicuri budincă de vanilie
  100 g unt

Tort de clătite cu budincă şi piersici – Mod de preparare

 1. Amesteci cacaua cu făina. Apoi, mixezi laptele, ouăle, sarea şi, la final, adaugi făina cu cacaua şi amesteci bine până se încorporează. Laşi să se odihnească trei minute. Încingi o tigaie cu puţin ulei şi prepari 7 clătite. Le ţii pe fiecare parte cam 30 de secunde-1 minut, apoi le pui pe o farfurie acoperită.
 2. Amesteci brânza de vaci, zahărul vanilat şi zahărul pudră. Încorporezi încet şi frişca. Scurgi piersicile din compot şi le tai în bucăţi mici.
 3. Prepari budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Laşi să se răcească. Apoi o baţi şi încorporezi uşor untul, amestecând bine. Întinzi din compoziţie pe o clătită, o rulezi şi o dai deoparte.
 4. Pui o clătită pe o farfurie, întinzi o treime din umplutura de budincă. Pui peste o altă clătită şi întinzi jumătate din cantitatea de cremă de brânză şi jumătate din cantitatea de piersici. Continui în această ordine, terminând cu o clătită deasupra. Tai în câteva bucăţi clătita dată deoparte şi ornezi tortul. Serveşti şi porţionezi după ce stă câteva ore la frigider.

foto: profimedia

loading...Leave a Reply